Expositie tijdens het Havenfestival IJmond.

Trawlerkade, 1976 CB IJmuiden, Nederland

Het volgende Havenfestival IJmond vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018. De locatie is als vanouds de Trawlerkade in IJmuiden. Naast heerlijk eten, drinken, muziek is er ook weer veel aandacht voor beeldende kunst. Een achttal kunstenaars, waaronder Tania Engelchor, exposeren tijdens het festival op een unieke lokatie. Oliehandel Klaas de Boer stelt zijn pand ter beschikking gelegen aan de Trawlerkade 58 in IJmuuiden.

 over tania ENGELCHOR


Tania Engelchor (1962), die haar opleiding genoot aan de Vrije Kunstacademie Haarlem, is een snel rijzende ster in de Noord- Hollandse (beeldende)kunstwereld.

Haar laatste expositie in het 'Jan en Piet-museum' in de Spaarnestad was een enorm succes: een groot deel van haar collagewerk en abstracte schilderijen was binnen een dag verkocht.

Voor de intrigerende collages schuimt Tania de straten van Europese steden af, op zoek naar afbeeldingen op posters van 'wildplakkers'. Haar atelier in IJmuiden ligt dan ook bezaaid met aan flarden gescheurde affiches, die ze, al dan niet vergroot, verwerkt in haar kunst.

 Social media