EXPOSITIE IN DE KAS VAN HET KOETSHUYS IN OVERVEEN

In Overveen, tussen Haarlem en Zandvoort, is Het Koetshuys wijnhandel een aanvulling op Koelemij Bloembinders. Deze bloemenzaak is hier al meer dan 40 jaar gevestigd (naast Loetje) en daarmee een begrip in Overveen. Sinds Mei 2013 zijn beide zaken samengevoegd in Het Koetshuys waardoor een nieuw concept van 'One Stop Shopping' voor de bloemen en de wijnen nu mogelijk is! Het Koetshuys ligt 'verscholen' aan de kleine patio, en is te herkennen aan de grote openslaande deuren. Deze ruimte (anno 1780) werd vroeger gebruikt als koetshuis en paardenstal. Later werden hier de (eerste) auto's gestald.

Achter Het Koetshuys vind je De Kas. De tijd heeft hier stilgestaan. Volgens Max Koning de ideale plek voor een expositie. Er waren twijfels. Geen witte wanden?! Alleen maar glas?! Maar (zoals wel vaker) Max had gelijk. We gingen aan de slag en het resultaat is geweldig. Gedurende de gehele maand Juli is De Kas vrijtoegankelijk (maandag en zondag gesloten).

In totaal exposeren er 7 kunstenaars:

TANIA ENGELCHOR - MIXED MEDIA

MARION VAN HARREVELD - FOTOGRAFIE

MAX KONING - LINO'S

LIAN PEDROLI - SCHILDERIJEN

RUUD CORNELISSE - SCHILDERIJEN

BARTA DE BROEKERT - SCHILDERIJEN

YVONNE PILLER - BRONZEN TUINBEELDEN

GALERIE DE WAAG HAARLEM

Kunstenaars Collectief Velsen in de WaagTijdens de komende weken exposeren negen leden van het Kunstenaars Collectief Velsen(KCV) hun schilderijen en ruimtelijk werk in de sfeervolle expositiezaal van Galerie De Waagaan het Spaarne te Haarlem. Het Collectief heeft z’n vestiging in het historische “Raadhuisvoor de Kunst” in de oude dorpskern van Velsen-Zuid. Een plek waar de creativiteit kennelijkin alle vormen tot ontplooiing komt, gelet op het veelzijdige werk dat het collectief in de Waaglaat zien, waarbij in een aantal werken duidelijk een vleugje “IJmond signatuur”waarneembaar is.

De werken van negen beeldend kunstenaars zijn te bezichtigen vanafdonderdag 26 april tot en met zondag 13 mei(openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur) inGalerie De Waag – Spaarne 30 te Haarlem.Feestelijke opening op zondag 29 april om 16.00 uur door Frank Dales,Burgemeester van de Gemeente VelsenZie ook www.kunstenaarscollectiefvelsen.nl, www.kzod.nl en www.facebook/kzod